In deze Mangools review laten we zien wat je allemaal kan met de verschillende SEO tools die worden aangeboden door Mangools. Onder Mangools vallen de SEO tools: KWfinder, Linkminer, SERPchecker, Siteprofiler en SERPwacther. Voor al deze SEO tools van Mangools leggen we tot in detail uit wat je er mee kunt, waarvoor het geschikt is en geven we instructies en tips hoe je deze verschillende tools goed kunt gebruiken.
Deze volledige Mangools review is geschikt voor mensen die op zoek zijn een all-in-one SEO tools voor zowel professionals als beginners. Daarnaast is deze review ook geschikt voor mensen die Mangools al gebruiken. Omdat deze review ook veel handige instructies en uitleg bevat.
In deze Mangools Review
Over Mangools
In Augustus 2014, op het moment van schrijven ruim 7 jaar geleden lanceerde de oprichter van Mangools (Peter Hrbáčik) de allereerste versie van KWfinder. KWfinder was de eerste tol die werd ontwikkeld en in de jaren erna werd er voornamelijk aandacht besteed aan het door ontwikkelen van KWfinder. Mangools was op dat moment dus nog niet de all-in-one SEO tool zoals we die vandaag de dag kennen.
Ruim een jaar later werd KWfinder 2.0 gelanceerd met grote updates op het gebied van gebruiksvriendelijkheid. Iets waar Mangools tegenwoordig nog steeds veelvuldig om wordt geprezen.
Intussen is het team flink uitgebreid en wordt de eerste versie van SERPChecker gelanceerd. Mangools wordt meer en meer een bekende speler in de wereld van SEO tools. Vooral KWfinder wint snel aan populariteit.
In juli 2017 wordt de SEO tool SERPWatcher online gezet en begin 2018 volgt Linkminer. In september van datzelfde jaar volgt Siteprofiler en daarmee wordt Mangools een all-in-one SEO tool. In de jaren daarna worden de verschillende SEO tools verder geüpdatet en wordt ook de Chrome browser extensie gelanceerd.
Mangools is gevestigd in Slowakije, Bratislava. Met een betrekkelijk klein team (slechts 7 mensen) krijgen ze echt een hoop voor elkaar. Hoewel Mangools qua bekendheid echt nog wel wat achterloopt op bedrijven als SEMrush of AHrefs. Is het toch bewonderingswaardig wat ze realiseren met zo’n klein team.
Mangools wordt gebruikt door bekende bedrijven als Airbnb, Adidas, Alexa en Xerox.
Mangools SEO Tools
Zoals in de inleiding al aangegeven bestaat Mangools uit verschillende SEO tools. We zetten de tools nog even op een rij en gaan dan per tool dieper in op de mogelijkheden:
- KWfinder
- Linkminer
- SERPWatcher
- SERPchecker
- Siteprofiler
Mangools biedt ook nog de chrome browser extensie, SERP simulator en SERP volatility checker. Deze beschrijven we in het hoofdstuk gratis Mangools tools.
KWfinder
KWfinder, dé tool waar het voor Mangools in 2014 allemaal mee begon. KWfinder is de meest geprezen tools van Mangools. En zeer waarschijnlijk ook de meeste gebruikte tool.
Het vinden van de juiste zoektermen is een belangrijke factor in iedere SEO strategie. Wat precies een goede zoekterm is, hangt helemaal van de situatie af. Maar over het algemeen wordt een SEO specialist heel bij van zoektermen met veel zoekvolume, weinig concurrentie en hyper relevant.
Het doen van zoekwoordenonderzoek zonder goede tools, is als een sloot graven met een tandenstoker. Goede tools zijn dus onmisbaar!
Of KWfinder van Mangools zo’n goede tool is, lees je in deze review. Ook geven we een aantal tips en tricks om deze tool zo goed mogelijk te gebruiken.
Kan KWfinder van Mangools dingen die andere SEO tools niet kunnen? Nee. KWfinder heeft vrijwel gelijke mogelijkheden als bijvoorbeeld SEMrush of AHrefs.
Maar zelf vinden we overzicht en een duidelijke werking van keyword research tools erg belangrijk. En dat is precies waar KWfinder zich onderscheidt t.o.v. andere tools. KWfinder werkt intuïtief, lekker snel, het overzicht is duidelijk en je hebt meteen alle informatie beschikbaar in 1 overzicht. Wat ons betreft belangrijke pluspunten.
De opzet van de tool is eenvoudig en simpel. Een zoekvenster met daarboven 2 mogelijkheden om zoekwoorden te vinden en analyseren: op basis van een zoekterm en op basis van een url.
Zoeken op basis van een zoekterm
Dit werkt heel overzichtelijk. Je start met het invoeren van een zoekterm in het venster, selecteert het land, de regio of de plaats waarin je wil zoeken. En als laatste selecteer je de taal.
Zodra je op find keywords hebt geklikt kom je in het volgende scherm met alle info over de ingevoerde zoekterm. Een voorbeeld daarvan zie je hieronder.
Aan de linkerkant een overzicht van relevante zoektermen met zoekvolume, kosten per klik, competitieniveau in Google ads en de keyword SEO difficulty score. Hier heb je nog twee andere tabs beschikbaar voor een overzicht van relevante zoektermen uit Google search (autocomplete). En een tab Questions. Deze toont alle vragen die rondom de gebruikte zoekterm worden gebruikt in Google. Onderaan nog de mogelijkheid om zoektermen aan een favorietenlijst toe te voegen en om de resultaten te kopiëren of te exporteren in een csv. Bestand.
Wat ons betreft is voornamelijk die laatste best een handige toevoeging voor je zoektermen onderzoek. De resultaten zijn niet heel uitgebreid maar het kan je wat inspiratie geven om je onderzoek uit te breiden. Bij het gebruiken van de autocomplete functie lopen we wederom tegen wat taalproblemen aan. En dat is best jammer, want het zou perfect zijn als je in dit overzicht ook alle relevante zoektermen uit Google search zou kunnen zien.
Aan de rechterkant van het overzicht meer informatie specifiek voor de zoekterm zoals de keyword difficulty score, een grafiek met het gemiddelde maandelijkse zoekvolume en trends en een SERP overview (zoekresultaten overzicht).
In de basis werkt de KWfinder erg prettig. Mangools is goed in het leveren van gebruiksvriendelijke overzichten, en dat is bij KWfinder ook gelukt. Eén handig overzicht met de informatie die je nodig hebt.
Ga je iets verder dan de basisfuncties en gebruik je bijvoorbeeld de questions tab, autocomplete tab of wil je specifiek zoektermen onderzoek doen op lokaal niveau, dan lopen we toch tegen wat beperkingen en taalproblemen aan.
Zoeken op basis van een url
Een tweede mogelijkheid binnen KWfinder van Mangools is het zoeken op een url. Deze functie is kort geleden door Mangools toegevoegd aan KWfinder en wordt nog volop ontwikkeld.
Qua functionaliteit werkt het vrijwel gelijk aan het zoeken op basis van een zoekterm. Je voert een url in, selecteert het land en zet vervolgens de KWfinder aan het werk.
Vervolgens krijg je een overzicht met zoektermen waar de pagina op rankt. Met in het overzicht de ranking, het zoekvolume, verwachte bezoekers, CPC, PPC en de keyword difficulty score (KD).
Verder aan de linkerkant heeft KWfinder nog een paar concurrerende websites. En aan de rechterkant een overzicht van keyword difficulty score, overzicht van maandelijkse zoekvolumes, trends en een SERP overview.
En omdat we benieuwd zijn naar de betrouwbaarheid van de gegevens zoals rankings, hebben we dit met een paar urls getest om de rankings te valideren. En waar we eerder met de KWfinder nog wat problemen tegenkomen met de meer geavanceerde functies, zijn de weergegeven rankings behoorlijk accuraat en betrouwbaar.
KWfinder zelf proberen
Benieuwd of de KWfinder tool van Mangools iets voor je is? Type dan eens een zoekterm in via onderstaande KWfinder tool en ervaar de overzichtelijke weergave van resultaten en wie weet spot je nog een keyword parel!
Benieuwd op welke zoektermen jouw concurrent een hoge ranking heeft? Voor dan de url van je concurrent hieronder eens in en bekijk de resultaten van KWfinder.
Op kwfinder.com kun je KWfinder in beperkte vorm uitproberen en ze bieden voor alle tools een 10 dagen gratis proberen periode. Ideaal om eens te kijken wat de tools van Mangools jou te bieden hebben.
Conclusie KWFinder tool van Mangools
Als we in ogenschouw nemen dat een basic Mangools abonnement ‘slechts’ €29.90 kost. En je hiermee dus toegang krijgt tot alle tools van Mangools, dus niet alleen KWfinder. Is KWfinder vergeleken met andere all-in-one SEO tools echt goedkoop. Meer informatie over de prijzen en abonnementsvormen vind je verderop in deze Mangools review.
Wat ons betreft is de KWfinder het meest geschikt voor ‘startende’ – of kleinere online ondernemers die zelf met SEO aan de slag gaan. En niet teveel tijd willen verspillen aan het ontdekken en ‘leren werken’ met SEO tools. Mede door de duidelijke overzichten heb je de tool binnen een handomdraai in de gaten en heb je alle basis informatie die je nodig hebt.
Ben je op zoek naar meer geavanceerde functies en data?, dan zijn tools als AHrefs of Semrush geschikter. Mede ook omdat we bij KWfinder bij het gebruik van de meer geavanceerde functies tegen wat problemen aanlopen.
Voordelen & Nadelen van KWfinder
We zetten alle voordelen en nadelen van KWfinder even voor je op een rij.
Voordelen van KWfinder
- De gebruikerservaring is echt goed. Je hebt slechts 5 minuten nodig om de mogelijkheden van KWfinder te ontdekken
- De weergave van resultaten zijn erg overzichtelijk
- De prijs is vergeleken met andere tools erg gunstig
Nadelen van KWfinder
- De mogelijkheid om te zoeken op locatie lijkt niet helemaal goed te werken
- Ondanks dat we de landinstellingen op NL hebben gezet en taal op Nederlands, komen we in de resultaten nog wel veel Engelstalige (en ook andere talen).
- De wat meer geavanceerdere functies lijken nog niet helemaal goed te werken zoektermen tegen.
- Mangools heeft geen app beschikbaar
Linkminer
Linkminer brengt alle inkomende links naar een compleet domein (root domain) of specifiek webadres (exact url) in kaart. En geeft daarbij belangrijke informatie over de inkomende links. Daarnaast biedt Linkminer de mogelijkheid om handige filters toe te passen op de resultaten. En onderscheidt te maken tussen nieuwe backlinks en verloren backlinks.
Zelf eens uitproberen? Hieronder kun je Linkminer proberen.
Zo werkt Linkminer
Net als bij alle andere tools van Mangools die we bespreken in deze Mangools review werkt ook Linkminer erg gebruiksvriendelijk. En worden de resultaten overzichtelijk en duidelijk getoond.
Via linkminer.com voer je een url in waarvan je de backlinks wil analyseren. Dit kan een url van één van je eigen websites zijn. Maar natuurlijk ook een website van één van je concurrenten.
Hier kun je ook meteen kiezen of je alle backlinks wil zien. Of alleen de nieuwe backlinks of de verloren backlinks. Deze splitsing kun je bij de resultaten ook nog maken.
Door op find backlinks te klikken zet je Linkminer aan het werk.
Als je een homepage invoert, bijvoorbeeld seo-review.nl, dan pakt Linkminer automatisch alle inkomende links (root domain). Dus de inkomende links op de homepage en alle onderliggende pagina’s.
Voor je een exacte url in, bijvoorbeeld: seo-review.nl/mangools, dan pakt Linkminer alleen de inkomende links op deze specifieke pagina. Rechts bovenin kun je wel de weergave aanpassen naar root domain om alle links te zien.
Het overzicht met resultaten is duidelijk en je ziet in één overzicht de gevonden backlinks. Hou er wel rekening mee dat dit overzicht nooit 100% up to date is. Niet alle backlinks worden gevonden en er zit altijd wat vertraging tussen het plaatsen van een backlinks. En het moment dat de backlink in Linkminer getoond wordt.
Hier lees je meer over kwaliteit en betrouwbaarheid van Linkminer.
In het overzicht, boven de invoerbalk waar je de url invoert, kun je de tabs nieuwe backlinks (new) en verloren backlinks (lost) selecteren. Verder zie je aan de rechterkant nog een selectie van belangrijke gegevens en scores zoals Citation flow, Trust flow, reffering IP’s, Reffering domains en actieve backlinks.
Boven het resultatenoverzicht kun je handige filters toepassen zoals filteren op dofollow en nofollow, actief en deleted.
Door het gebruik van gekleurde icoontjes kun je per link duidelijk zien of ze actief zijn en of het dofollow of nofollow is. Dit hebben ze slim gedaan en houdt het totale overzicht erg duidelijk.
Verder kun je in het overzicht per link de anker teksten zien en wordt een LS (link strength indicatie) weergegeven. Helemaal onderaan de pagina kun je de resultaten exporteren of kopiëren.
Vind linkminer alle backlinks?
Een veel voorkomend probleem bij tools die backlinks in kaart brengen en analyseren: ze vinden lang niet alle backlinks. De betrouwbaarheid valt dus tegen. Of ze vinden wel backlinks, maar met een enorme vertraging (denk hierbij aan maanden).
Omdat we graag willen weten hoe betrouwbaar de resultaten van Linkminder zijn, hebben we dit getest door te kijken hoeveel inkomende links verschillende SEO tools kunnen vinden.
Voor de test hebben we een website gebruikt die al een aantal jaar actief is, waarvoor ook actief aan linkbuilding is gedaan en we hebben we hebben root domain getest. In deze test hebben we MOZ, Google search console, AHrefs en SEMrush meegenomen.
Zonder inhoudelijk op de verschillen in te gaan, is wel duidelijk dat Linkminer van Mangools hier erg goed uitkomt. De backlinks analyse tool van Mangools vind op Ahrefs na de meeste backlinks en op Google serach console na kan Linkminer de meeste IP adressen onderscheiden.
Conclusie Linkminer
Wat ons betreft is de belangrijkste conclusie dat de resultaten die Linkminer levert, betrouwbaar en volledig zijn. Daarmee kan Linkminer van Mangools prima de concurrentie aan met duurdere tools als AHrefs. Ook zijn de overzichten met resultaten overzichtelijk en duidelijk.
Wel vinden we de resultaten beperkt en missen we bijvoorbeeld veel data t.o.v. een periode. Bijvoorbeeld een overzicht van de toename in backlinks per maand. Ook missen we de mogelijkheid om websites met elkaar te vergelijken. Een mogelijkheid die andere tools wel aanbieden.
Ook missen we bijvoorbeeld een overzicht van de meest voorkomende anchor teksten, of het aantal backlinks per pagina. Deze overzichten kun je zelf ook wel maken door de resultaten de exporteren. Maar het zou makkelijker zijn als Linkminer die overzichten zou delen in een dashboard.
Daarmee vinden wij Linkminer van Mangools een geschikte tool om snel een duidelijk overzicht te krijgen van een backlink profiel. Bijvoorbeeld wanneer je snel wil weten hoeveel backlinks een website heeft en wat de 10 sterkte backlinks zijn.
Wanneer je meer overzichten wil, dan ben je toegewezen tot andere tools. Of moet je zelf aan de slag door een Excel export bestand in te bewerken.
Voordelen en nadelen van Linkminer
Zelf gebruiken we ruim 2 jaar de SEO tools van Mangools, waaronder ook Linkminer. We hebben de voordelen en nadelen van Linkminer overzichtelijk op een rij gezet.
Voordelen van Linkminer
- De resultaten zijn er overzichtelijk weergegeven
- De link strength (LS) indicatie weergave is handig. De krachtigste backlinks zijn zo altijd bovenaan in het overzicht
- De filtermogelijkheden zijn handig en werken erg goed
- Erg makkelijk en snel in gebruik en daarmee onderscheidt Linkminer zich van andere tools
- Linkminer als onderdeel van Mangools is flink goedkoper dan andere tools
Nadelen van Linkminer
- We missen een aantal handige overzichten waarmee de data t.o.v. de tijd wordt weergegeven. Bijvoorbeeld de stijging (of daling) van het aantal backlinks per tijdsperiode.
- We missen een functie waarmee je gemakkelijk het backlink profiel van verschillende websites met elkaar kan vergelijken.
SERPWatcher
SERPWatcher is na SERPChecker en KWfinder de derde SEO tool van Mangools. SERPWatcher werd in Juli 2017 geïntroduceerd. Een mooie toevoeging waardoor de SEO tools van Mangools als totaal pakket steeds populairder werden en ook interessant werden voor bijvoorbeeld marketing bureaus en bedrijven.
In deze review waarin we alle SEO tools van Mangools reviewen nemen we uitgebreid de tijd om de mogelijkheden van SERPWatcher te bespreken en te laten zien.
Wat doet SERP Watcher van Mangools?
Met SERPWatcher van Mangools kun je rankings van zoektermen en zoekwoorden volgen. Dergelijke tools worden ook wel ranktrackers genoemd. Erg handig wanneer je een pagina hebt geoptimaliseerd op zoektermen. Die zoektermen kun je vervolgens invoeren bij SERPWatcher. Waarna je in een handig overzicht stijgingen en dalingen van rankings kunt monitoren.
Het monitoren van rankings is wat ons betreft een onmisbaar element als je goed met SEO aan de slag wil. Op deze manier kun je effecten van de optimalisaties goed meten en analyseren. En daar kun je SERPWatcher van Mangools erg goed voor gebruiken.
SERPWatcher is erg overzichtelijk en makkelijk in gebruik. Lees verder om te ontdekken hoe je SERPwatcher optimaal kun inzetten en gebruiken.
Hieronder kun je SERPWatcher direct uitproberen.
Zo werkt SERPWatcher
Net als alle andere SEO tools van Mangools werkt ook SERPWatcher erg eenvoudig. Je begint met het invoeren van de url waarvoor je de ranking van zoektermen wil checken.
De SERPWatcher kun je hieronder ook direct uitproberen.
Liever de mogelijkheden van SERPWatcher ontdekken met een video? Check dan de uitgebreide video hieronder van Mangools over SERPWatcher.
Vervolgens doorloop je drie stappen om de ranktracker te activeren. Je voert de regio in, selecteert of je rankings wil volgen op desktop of mobile. Bij de laatste stap voer je de zoektermen in die je graag wil tracken.
Een handige feature is dat je hier rechtstreeks zoektermen die je in KWFinder hebt aangemerkt als favoriet, met één druk op de knop kunt importeren in SERPWatcher. Hier heb je ook de mogelijkheid om lijsten, bijvoorbeeld een Excel lijst, te importeren.
Door op start tracking te klikken zet je Mangools aan het werk en beland je in het dashboard. Het duurt even voordat SERPWatcher alle data heeft verzameld. Dit kan wel een paar uur duren.
Als Mangools eenmaal alle data heeft verzameld krijg je een overzichtelijk dashboard waar je alle benodigde informatie kunt vinden. Aan de bovenkant kun je een timeframe selecteren, switchen tussen de mobile – en desktop resultaten en kun je filters instellen.
Ook vind je hier de mogelijkheid om het totale dashboard te delen d.m.v. een link. De ontvanger kan deze link zonder inloggen openen en de resultaten inzien. Dit is een mooie toevoeging voor marketing bureaus en agency’s.
Aan de linkerkant van het dashboard zie je een duidelijk overzicht van de zoekwoorden waarvan de ranking wordt getrackt. Hier zie de huidige ranking, de daling/toename, gemiddelde positie, beste ranking die je hebt behaald sinds tracking, het zoekvolume en het verwachte verkeer.
Door in het overzicht een zoekterm aan te klikken krijg je zoekterm niveau alle informatie zoals: welke url er wordt weergegeven in de zoekresultaten, een schematisch verloop van de tracking historie en zoekvolume.
Hier heeft Mangools slim de andere tools geïntegreerd. Zo kun je met één druk op de knop een SERP preview ophalen of backlinks analyseren met Linkminer.
Een overzicht van zo’n dasboard zie je op onderstaande afbeelding.
Het is op het eerste gezien veel gegevens in je scherm. Toch is Mangools erin geslaagd het dashboard duidelijk en overzichtelijk te houden.
SERPWatcher conclusie
Eindelijk een tool waarbij Mangools erin is geslaagd de verschillende tools met elkaar te integreren. Op deze manier maak je eenvoudig en snel gebruik van de verschillende tools die Mangools als één all-in-one SEO tools aanbied. En dat is dan ook meteen één van de belangrijkste pluspunten.
Ook vinden we het aantal van 200 te tracken zoektermen voor het basic abonnement erg royaal.
Wat ons betreft is SERPWatcher een erg goede toevoeging aan het pakket van Mangools. Ranktracking is onmisbaar voor online marketeers en gegevens zijn uitgebreid. Met SERPWatcher maakt Mangools haar pakket in onze ogen ook geschikt voor marketing bureaus en agency’s. Maar is het tegelijk ook toegankelijk voor minder ervaren gebruikers.
Voordelen van SERPWatcher
- Duidelijk overzicht/dashboard van de verschillende websites
- Tracking instellen voor zowel desktop als mobile
- Handige koppeling met KWFinder waarmee je vanuit je KWFinder favorieten lijst, zoektermen in SERPWatcher kun importeren
- Uitgebreide report instellingen met tijdsinterval en custom mogelijkheden
Nadelen van SERPWatcher
- Voor deze tool was een mobiele app wel handig geweest
SERPChecker
Een belangrijk aspect binnen SEO is het onderzoeken van de SERP. SERP staat voor Search Engine Result Page, oftewel zoekresultaten overzichtspagina. Op basis van dit onderzoek kun je bijvoorbeeld bepalen of een top 3 ranking op een specifieke zoekterm wel realistisch is gezien de concurrentie.
De SERPChecker tool van Mangools helpt je hierbij. En maakt zo’n concurrentieanalyse en SERP analyse een stuk eenvoudiger.
Na KWfinder was SERPChecker de tweede SEO tool die werd uitgebracht door Mangools.
Wat doet de SERPChecker?
SERPChecker van Mangools helpt je dus bij het analyseren van de zoekresultaten pagina. Per zoekterm brengt SERPChecker de zoekresultaten overzichtelijk in beeld en voegt daar hele relevante en belangrijke informatie aan toe. Denk hierbij aan domain authority scores en informatie over het linkprofiel.
Daarnaast maakt SERPChecker ook een inschatting van de mogelijkheden/moeilijkheidsgraad om de getoonde concurrenten te verslaan door een keyword difficulty score te tonen. En een score te tonen van het linkprofiel. Op deze manier kun je dus eenvoudig bepalen of de huidige SERP voor jou haalbaar is. Of dat je op zoek moet naar een zoekterm met minder concurrentie.
Zo werkt de SERPChecker van Mangools
Net als alle andere tools van Mangools werkt SERPChecker heel eenvoudig. Je start met het invoeren van een zoekterm, selecteert de regio (hier kun je kiezen voor een land, provincie of stad, plaats of dorp) en maakt als laatste een keuze tussen mobiele – of desktop zoekresultaten. Door op Analyse SERP te klikken zet je Mangools aan het werk.
Probeer het zelf ook maar eens.
Bekijk ook onderstaande video van Mangools voor een uitgebreide uitleg en handige tips
Het overzicht bevat best veel data en je zou het overzicht snel kunnen verliezen. Toch is Mangools erin geslaagd het dashboard duidelijk en overzichtelijk te houden.
Aan de bovenkant van het overzicht kun je switchen tussen mobiele – en desktop resultaten en heb je mogelijkheid om de SERP te exporteren of als foto op te slaan. Vooral die laatste, de SERP opslaan als afbeelding is een handige en unieke functie. Verder vind je hier ook nog de metrics settings waar je aan kunt vinken welke aanvullende data je van MOZrank of Majestic wil toevoegen.
Boven het overzicht kun je nog kiezen om een snapshot te tonen van de zoekresultaten en vind je ook de scores als keyword SEO difficulty en impact of SERP features.
Hieronder vind je een afbeelding van het SERPChecker resultatenoverzicht met daarbij ook de compare functie.
Bij iedere regel in het resultatenoverzicht zie je drie kleine puntjes, door daar op klikken kun die specieke regel met alle getoonde metrics kopieren, alleen de url kopieren of direct schakelen naar Linkminer of de URLProfiler van Mangools. Ook hier dus weer een handige combinatie van SEO tools.
SERPChecker compare functie
De compare functie van SERPChecker hadden we al even benoemd. Maar omdat we deze functie zo geniaal vinden, staan we er nog iets uitgebreider bij stil.
Want bij het analyseren van concurrenten en zoekresultaatoverzichten, wil je eigenlijk direct de data kunnen vergelijken met die van je eigen website. En daar heeft Mangools een compare functie voor ontwikkeld.
Onderaan het overzicht hebben ze een balk toegevoegd waar je een url kunt invoeren. Vervolgens worden in die balk de betreffende SEO metrics geladen en door de balk beet te pakken met je muis, kun je deze over de resultaten heen bewegen om zo de metrics van je eigen website te vergelijken met die van je concurrenten.
Soms hoeft iets niet ingewikkeld te zijn, om toch geniaal te zijn.
SERPChecker conclusie
Omdat het analyseren van concurrenten en zoekresultaten onmisbaar is binnen SEO. Is een tool als SERPChecker onmisbaar. Maar is SERPChecker de moeite waard?
In onze ogen wel. Zeker als je nagaat dat SERPChecker onderdeel is van een all-in-one SEO tool. Het is dus niet mogelijk om een los abonnement alleen voor SERPChecker af te nemen. En het is wat ons betreft ook de moeite waard omdat je bij het doen van SERP – en concurrentie analyses gauw het overzicht kan verliezen. Door SERPChecker te gebruiken behoud je het overzicht en kun je efficiënter werken.
Niet voor niets was SERPChecker na KWfinder de tweede tool die door Mangools werd ontwikkeld. Omdat ze zagen dat andere all-in-one SEO tools hierin achterbleven. Die voorsprong heeft SERPChecker van Mangools wat ons betreft nog steeds.
Ja, alle data die wordt weergegeven is ook met andere (gratis) tools wel in te zien. Maar een overzicht waarin er gegevens worden gecombineerd, maakt het doen van analyses een stuk eenvoudiger en efficiënter.
Voordelen van SERPChecker
- De ‘save as image’ functie is erg handig en een unieke toevoeging
- Integratie met MOZRank en Majestic
- De compare functie is briljant en een knap staaltje ontwikkeling en UX
Nadelen van SERPChecker
- We missen de specifieke gegevens over de zoekterm waarop je zoekt. Bijvoorbeeld het zoekvolume
SiteProfiler
Met de ontwikkeling van SiteProfiler in September 2018 komt het totaal aantal tools in het Mangools pakket op 5.
De naam zegt het eigenlijk al, met SiteProfiler krijg je met één druk op de knop een website profiel te zien met gegevens die voor SEO belangrijk kunnen zijn. Met het ontwikkelen van SiteProfiler lijkt Mangools tegemoet te komen aan de vraag van bureaus en agencys om het totale pakket aan tools geschikter te maken voor specialisten.
Afhankelijk van je abonnement kun je bij een basic abonnement 20 keer per 24 uur een profiel raadplegen. Bij premium kan dit 70 keer en bij agency 150.
Wat doet SiteProfiler?
Met SiteProfiler krijg je met één druk op de knop een uitgebreid profiel van een website te zien. Hierin de metrics als domain authority, page authority, trustflow en citations flow inzien. En krijg je inzicht in het backlink profile, belangrijkste pagina’s en concurrenten.
Zo werkt SiteProfiler
Na het invoeren van een url kom je in het overzicht waar het profiel van een website is opgedeeld in vier delen: een overzicht van SEO metrics, een uitgebreid overzicht van het backlink profiel, een top content sectie en een overzicht van de belangrijkste concurrenten.
Verder bevat SiteProfiler weinig aanvullende functies en is het voornamelijk een tool om snel en overzichtelijk een inschatting te maken van een website.
Je kunt de SiteProfiler van Mangools ook zelf uitproberen
Conclusie SiteProfiler
Om snel een beeld te krijgen van hoe een website er op het gebied van SEO voor staat is SiteProfiler best handig. Bijvoorbeeld wanneer je geregeld verlopen domeinen koopt of een beeld te krijgen hoe je concurrent ervoor staat.
Duidelijk is wel dat dit de minst uitgewerkte tool van Mangools is. Zo missen we eenvoudige dingen als een export – en deel functie.
Daarmee is SiteProfiler een nice to have maar zeker geen must. Geen tool dus waarvoor je een abonnement op Mangools neemt.
Voordelen van Checker
- Het profiel is overzichtelijk en duidelijk. En bevat wat ons betreft alles wat je nodig hebt voor een quick view
Nadelen van SERPChecker
- We missen een exportfunctie waarmee je het profiel bijvoorbeeld kunt exporteren naar een .pdf bestand
- Er is geen mogelijkheid om het profiel te delen middels een link of mail
Tot zover de reviews en informatie over de verschillende tools die onderdeel uitmaken van het Mangools pakket. In het verdere verloop van deze uitgebreide review zoomen we meer in op Mangools als allround SEO pakket. En vergelijken we Mangools met andere tools, geven we meer informatie over de prijs, kortingen en geven we een aantal handige tips en tricks!
Mangools: een allround SEO pakket?
Hierboven hebben we de verschillende tools van Mangools uitgebreid beschreven. Maar het is niet zo dat je voor deze tools een los abonnement kunt afsluiten. Alle tools maken onderdeel uit van het Mangools pakket. Je neemt dus één abonnement en krijgt daarmee toegang tot alle tools.
Dit is vergelijkbaar met hoe andere partijen dit doen en stelt Mangools in staat om enkele handige functies van de verschillende tools met elkaar te integreren.
Gelukkig biedt Mangools wel één loginomgeving met daarin een overzichtelijk dashboard met een short cut naar de verschillende tools. Ook heb je via het dashboard toegang tot de Mangools academy. Daarover verderop in deze review meer.
Maar is Mangools wel een allround SEO pakket? Nee, niet echt.
En dat heeft met het technische deel van SEO te maken. Samen met autoriteit en content vormt het technische deel binnen SEO de drie belangrijkste elementen binnen zoekmachine-optimalisatie. En is onze ogen zou een allround SEO pakket (of zoals Mangools zelf zegt: 5 tools for all your SEO needs) ook tools moeten bevatten die voorzien in technische SEO analyses.
En dat biedt Mangools niet. En dat is meteen ook het grootste nadeel van Mangools. Tuurlijk, het basic abonnement is een stuk goedkoper in vergelijking met andere pakketten die wel technische analyses bieden. Maar het is toch jammer dat je voor de meest simpele technische insights, op zoek moet naar andere tools.
Mangools prijzen & abonnementen
Bij Mangools kun je kiezen uit drie abonnementen; basic, premium en agency. En je kunt altijd 10 dagen gratis Mangools proberen.
Naast erg gebruiksvriendelijke SEO tools is ook de prijs erg vriendelijk! Het goedkoopste abonnement is ‘slechts’ €29,90 per maand (bij een betaling per jaar. Anders per maand €49,90).
En het premium abonnement is maar een €10 duurder. En dat is toch stukken voordeliger in vergelijking met bijvoorbeeld SEMrush, waar een abonnement minimaal €99 per maand kost.
En ja, het verschil tussen betalen per maand of per jaar is heel wel erg flink. Mocht je er dus zeker van zijn dat je Mangools voor een langere periode wil gebruiken, dan is het stukken voordeliger om voor een betaling per jaar te kiezen.
Hierbij een overzicht van de prijzen en abonnementen met een betaling per jaar en per maand
Overzicht van abonnementskosten bij een betaling per maand
Overzicht van de abonnementskosten bij een betaling per jaar (44% goedkoper)
Korting & kortingscodes
Hoewel Mangools niet echt acties of aanbiedingen heeft, zijn er toch een paar manieren om van korting te profiteren. We hebben de verschillende manieren voor je op een rij gezet.
- Profiteer van 10% korting wanneer je binnen een uur na registratie een abonnement afsluit. Meer informatie daarover vind je hier
- Bespaar 44% door te kiezen voor jaar abonnement (annual plans). Je betaald dan niet per maand maar per jaar.
- In de periode rond black Friday plaatst Mangools meestal een goede deal met kortingen die kunnen oplopen tot 25%.
Voor wie is Mangools geschikt?
Een allround pakket met 5 SEO tools en het gemis van technische data en analyses, voor wie is zo’n pakket dan het meest geschikt?
Mede door het zeer aantrekkelijke instap abonnement van €29,90 per maand is Mangools wat ons betreft erg geschikt voor bijvoorbeeld bloggers die met SEO een stap willen maken, kleine online marketing bureaus, zelfstandig online marketeers en webshop eigenaren die zelf aan de slag willen met SEO.
Omdat de tools van Mangools zo overzichtelijk zijn gemaakt en ongekend gebruiksvriendelijk zijn, bieden de tools ook meerwaarde wanneer je eigen SEO kennis beperkt is.
In onze ogen is Mangools minder geschikt voor grotere bedrijven, grote marketing bureaus die zich bezig houden met complexe SEO trajecten en specialisten die zich veel bezig houden met de technische kant van SEO. Daarvoor zijn de mogelijkheden binnen Mangools te beperkt.
Mangools vergeleken met andere SEO tools
Als we kijken naar de verschillende SEO tools is best wat keuze. Neem tools als AHrefs, SEMrush en SE Ranking. Allemaals tools met hun eigen unieke kenmerken. Maar hoe doet Mangools het in vergelijking met deze tools?
Mangools versus AHrefs
Voor een ‘SEO beginner’ raden we sowieso af om te kiezen voor AHrefs. Dit is meer een expert tool en met een prijs van €99 per maand een dure kant. Ook als het op gebruikersgemak aankomt is Mangools duidelijk de winnaar.
Als allround tool is in dit geval Mangools duidelijk de betere keuze. In vergelijking tot Ahrefs heb je meer tools voor minder geld.
Ben je dagelijks als expert bezig met linkbuilding? Dan is AHrefs een must.
Mangools versus SEMRush
Ook hier liggen de prijzen best een eind uit elkaar. Het goedkoopste abonnement bij SEMrush is €99 per maand. En dat is vergeleken met de €29,90 van Mangools aan de forse kant. Een nadeel van SEMrush is ook dat je alleen maar kunt betalen met creditcard.
Ja, SEMrush heeft uitgebreide mogelijkheden maar ook hiervoor geldt dat je bij SEMrush wel even bezig bent voordat je alles in de gaten hebt. En dat is het grote voordeel van Mangools, ongekende gebruiksvriendelijkheid die deze tool ook geschikt maakt voor beginners.
Voor- en nadelen van Mangools
De voor- en nadelen van de verschillende tools heb je eerder in deze review al kunnen lezen. Hier zetten we de plussen en minnen op een rij die betrekking op Mangools als totaalpakket.
Voordelen van Mangools
- Met stip op 1: gebruiksvriendelijkheid. Wij zijn echt fan van Mangools omdat het zo ontzettend prettig en makkelijk werkt.
- Ook de prijs verdiend een hoge notering in deze lijst. Want €29,90 voor 5 SEO tools is echt een koopje.
- Alle tools werken lekker snel. Geen lange laadtijden maar direct alle gegevens beschikbaar.
Nadelen van Mangools
- We missen een tool voor technische analyses
- Wij zijn dol op apps, en die missen we bij Mangools
Handige extra's
Om deze uitgebreide review af te sluiten hebben we nog een aantal handige extra’s op een rij gezet.
Darkmode
Fan van darkmode? Dan zit je goed bij Mangools. Iedere tool is ook in darkmode beschikbaar.
Shortcuts instellen op je toetsenbord
Mangools heeft een paar handige toetsenbord shortcuts ingesteld. Deze kun je via een tabblad inzien. Zo druk je op L om een keyword toe te voegen aan de lijst en op E om keywords te exporteren. Toch best handig.
Whitelabel mogelijkheden voor professionals
Werk jij als marketing professional met Mangools? Dan kun je gebruik maken van whitelabel rapportages. Deze whitelabel functie is pas beschikbaar vanaf mei 2021 en alleen nog te gebruiken voor SERPWatcher. Maar zal op korte termijn ook voor de andere tools uitgerold worden.
Mangools blog & Mangools academy
Voor de ‘SEO beginner’ heeft Mangools een blog opgezet en een academy ingericht. Hier kun je terecht voor basiskennis en tutorial video’s. Ook heeft Mangools een Youtube kanaal en deze is echt de moeite waard. Want hier vind je video’s die wat dieper in gaan op specifieke functies.
- Ga direct naar Mangools Blog
- Ga direct naar Mangools Academy
- Ga direct naar het Youtube kanaal van Mangools
- Open de ultieme ‘learn SEO’ guide van Mangools
Mangools browser extensie (gratis)
De browser extensie van Mangools is gratis en beschikbaar voor Chrome en Firefox. Met account heb je toegang tot alle functies. Zonder account kun je alleen een overview met SEO metrics gebruiken.
De browser extensie van Mangools download je hier.
SERP Volatility checker (gratis)
Deze tool is ook gratis en houdt de volatiliteit in rankings bij. Met andere woorden, wanneer er plots grote veranderingen zichtbaar zijn in de rankings. Zou dit kunnen wijzen op een probleem of een algoritme update van Google. Je ontvangt een melding per email.
Meld je hier gratis aan voor de SERP volatility checker man Mangools.
SERP Simulator (gratis)
Een handige gratis tool waarmee je de weergave van een pagina in de zoekresultaten kunt bekijken. Handig om bijvoorbeeld de lengte van de paginatitel en meta-omschrijving te testen. Zo weet je precies hoe een pagina in de zoekresultaten wordt vertoond.
Tot slot
Tot zover onze ervaringen met – en kennis over – Mangools. Ruim 6000 woorden waarmee we hopen jou te kunnen helpen om de juiste tool te kiezen.
Heb je naar aanleiding van deze Mangools review nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij werken inmiddels bijna 2 jaar met Mangools en delen onze ervaring en kennis graag.
13 reacties