Keuze uit 35 SEO cursussen en Opleidingen! Vind een SEO cursus de naadloos aansluit op jouw wensen!

Heb je besloten om een SEO cursus of SEO opleiding te gaan volgen? Slimme set! SEO is namelijk ontzettend fascinerend en het uitbesteden van SEO is lang niet altijd nodig. Op deze pagina helpen we jou om in het ruime aanbod van SEO cursussen, de juiste cursus te vinden!

Een bekende struggle van ondernemers; een mooie (en vaak dure) website maar de bezoekers blijven maar uit. Terwijl je juist een website hebt laten maken om meer klanten of leads via je website binnen te halen.

Door SEO op de juiste manier toe passen maak je een website goed vindbaar in de zoekresultaten van Google. En dat levert je dagelijks nieuwe bezoekers (lees: toekomstige klanten) op. Afhankelijk van de tijd en energie die je er zelf in wil of kunt steken, kun je zelf een goede SEO basis leggen voor je website. Door een goede SEO cursus te volgen kun je met de juiste kennis aan de slag!

Daarom kan het slim zijn om een SEO cursus te volgen. Op seo-review.nl hebben we 35 SEO cursussen overzichtelijk op een rij gezet. Op deze manier kun je een cursus uitzoeken die goed aansluit op jouw wensen.

Overweeg je om een SEO cursus te gaan volgen? Bepaal dan vooraf goed wat voor soort cursus bij jou past. Op deze pagina bieden we uitgebreide informatie over SEO cursussen, de verschillende soorten cursussen, de kosten en kun je gebruik maken van onze slimme configurator. Met de configutor vind je in een paar muisklikken de perfecte SEO cursus.

Inhoudsopgave

Vind de juiste SEO cursus met onze configurator

Een goede SEO cursus is niet goedkoop. Voor je het weet ben je een paar honderd euro kwijt. Niet erg, maar dan wil je er wel zeker van zijn dat de cursus goed aansluit op je wensen en aan je verwachtingen voldoet.

Maar het aanbod is groot en je ziet al snel door de bomen het bos niet meer. Om die reden hebben wij een slimme configurator gebouwd waarmee je op basis van een aantal gerichte vragen een overzicht krijgt van SEO cursussen die precies aansluiten op jouw specifieke wensen.

Genoeg tekst, tijd om een SEO cursus te vinden die voldoet aan jouw verwachtingen.

seo cursussen

Is een SEO cursus anno 2022 nog wel zinvol?

Zoekmachine optimalisatie wordt steeds complexer en de algemene indruk bestaat dat technische factoren steeds belangrijker worden. In hoeverre is het dan zinvol om als beginner een SEO cursus te volgen?

Allereerst is het goed om stil te staan bij de technische factoren die invloed hebben op de rankings van je website. En hoe belangrijk zijn die technische factoren?

Content, autoriteit en techniek zijn dé drie basis factoren die invloed hebben op de ranking van je website. Op het gebied van techniek zijn er de laatste jaren een aantal flinke updates uitgevoerd. Denk hierbij aan de Core Web Vitals update die werd uitgerold in de zomer van 2022. In deze update stond gebruikersgemak en laadtijd centraal. En heeft Google aangegeven dat deze factoren belangrijk worden van SEO.

Het lijkt er dus op dat technische factoren steeds belangrijker worden. Maar klopt dat wel? In onze ogen niet helemaal. Ja, er zijn technische aspecten zoals laadtijd die belangrijker zijn geworden. Maar in de basis draait SEO nog steeds om relevante content en het bouwen aan je autoriteit. En dat zijn beide factoren die je als beginner betrekkelijk eenvoudig onder de knie kan krijgen. Op seo-review.nl vind je een uitgebreid overzicht van SEO cursussen waarin je op een laagdrempelige manier de basis van teksten schrijven en succesvol bloggen kunt leren.

Dus is een SEO cursus vandaag de dag nog wel zinvol? Zonder twijfel: Ja

Welke soorten cursussen zijn er?

Globaal kunnen we het aanbod SEO cursussen opdelen in drie cursus typen:

  • Klassikale cursus/opleiding
  • een online cursus
  • e-book (PDF) cursus
infographic van seo cursussen

Klassikale SEO opleidingen

Het aanbod klassikale SEO opleidingen is beperkt. Dit type cursus is vaak gericht op de werkende professional zoals een online marketeer.

Een aantal klassikale SEO cursussen op een rij:

Online SEO cursussen

Het aanbod online SEO cursussen is een stuk groter. Een online SEO cursus bestaat uit een online omgeving met daarin videolessen die je op je eigen tempo kunt volgen. Sommige aanbieders bieden daarbij ook nog een werkboek waarin je opdrachten kunt maken. In sommige gevallen zijn er ook mogelijkheden om feedback te krijgen.

Het grote voordeel van zo’n online cursus is dat je deze kunt volgen in je eigen tempo en op je eigen tijden.

Qua onderwerpen kun je online SEO cursussen opdelen in twee groepen: cursussen die zich richten op alle SEO factoren. En cursussen die zich meer richten op coprywriting en bloggen.

De kosten van een online cursus liggen meestal tussen de €150 en €400 euro

Een aantal online SEO cursussen op een rij:

E-Book (PDF) cursus

Een E-book cursus wordt vaak aangeboden als download en kosten meestal rond €20 of €30. Dit type cursus richt zich vaak op een specifiek onderdeel van SEO zoals sales teksten schrijven, blogteksten schrijven, best practices of conversie optimalisatie.

De informatie is een stuk beperkter maar kan natuurlijk wel net de informatie bevatten waarnaar je op zoek bent. Ook als naslagwerk kan zo’n e-book best handig zijn.

Een aantal bekende SEO e-books op een rij:

Wat kost een SEO cursus?

De kosten van een SEO cursus liggen natuurlijk helemaal aan wat voor soort cursus je gaat volgen. Een complete opleiding kost meestal rond de €1500. Een ééndaagse SEO cursus van de NCOI kost €600, een uitgebreide online SEO cursus tussen de €200 en €400 en e-book is al verkrijgbaar vanaf €19.

Staar je vooral niet blind op kosten maar ga goed na wat je wil leren. Bepaal de wijze waarop jij graag wil leren (online, klassikaal of via een e-book) en kijk dan welke cursus daar het beste bij past.

Gratis SEO cursussen

Op internet wordt ontzettend veel gratis kennis over SEO gedeeld. Ook zijn er een aantal gratis SEO cursussen die je kunt volgen. Te beginnen bij de bron: Google.

Gratis SEO cursus van Google

Van wie kun je het nou beter leren dan van Google zelf? Via de digitale werkplaats van Google kun je verschillende cursussen volgen. In totaal bieden ze 28 cursussen waaronder een cursus gericht op content, het leren van machine learning, de basis van code leren en de basis principes van online adverteren.

Wanneer je overweegt om een SEO cursus te gaan volgen is de digitale werkplaats van Google een goede plek om kennis te maken met de verschillende onderdelen van Google en je de basis principes eigen te maken. De cursussen variëren van 1 module van 1 uur tot cursussen met 26 modules.

Welke SEO cursus past bij mij?

Dit verschilt natuurlijk per individu en hang helemaal af van je doelstelling. Om er achter te komen of een cursus aansluit bij je wensen, kun je de volgende zaken op een rij zetten:

  • Wat is het leerdoel?
  • Wat is je kennisniveau?
  • Op welke manier wil je leren?
  • Wat is je budget?

Op basis van bovenstaande criteria kun je op zoek gaan naar een SEO cursus die aansluit op je wensen.
Ben je nog helemaal nieuw in de wereld van SEO? Bekijk dan eerst een aantal gratis SEO cursussen.