SEO teksten laten schrijven? Het grootste aanbod van bedrijven en platforms vind je hier!

Hoe schrijf je een 100% SEO proof SEO tekst? Dat kan een flinke uitdaging zijn. Zeker wanneer schrijven niet echt jouw favoriete bezigheid is. Gelukkig kun je SEO teksten laten schrijven. Je huurt een SEO tekstschrijver in voor het redigeren of optimaliseren van bestaande teksten. Of besteed het hele schrijfproces uit.

Wanneer je met SEO aan de slag gaat ontkom je er niet aan: SEO teksten schrijven. Voor de één een zegen, voor de ander een ramp. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om SEO teksten te laten schrijven. Op deze pagina brengen we alle bedrijven en platforms in kaart die je kunt benaderen om SEO teksten te laten schrijven.

Het aanbod bedrijven kun je opdelen in twee soorten; bedrijven waar je SEO teksten laten schrijven volledig kunt uitbesteden. En online platforms waar je in contact kunt komen met SEO tekstschrijvers. Op deze pagina vind je van beide categorieën het meest complete overzicht!

seo teksten laten schrijven

Waarom SEO teksten laten schrijven?

Het uitbesteden van SEO teksten is niet alleen relevant voor mensen waarvan schrijven niet echt een hobby is. Er zit namelijk een groot verschil tussen een goed verhaal schrijven. En SEO teksten schrijven. Een goede SEO tekst voldoet aan alle eisen zodat de tekst door Google op de juiste manier wordt geïndexeerd. En vervolgens ook wordt gerankt op de juiste zoektermen.

Een SEO tekstschrijver is op de hoogte van deze richtlijnen, weet hoe je op de juiste manier zoekwoorden verwerkt in de tekst. En is in staat om de tekst vloeiend te laten verlopen zodat deze ook voor de lezer prettig is om te lezen.

  • Met goede SEO teksten wordt je website vindbaar in Google en ontvang je dagelijks relevante website bezoekers
  • Door het schrijven van SEO teksten uit te besteden hou jij tijd over voor zaken die leuk vind of waar je goed in bent.

Wat kost een SEO tekst laten schrijven?

De kosten voor het laten schrijven van een SEO tekst kunnen erg uit één lopen. Sommige bedrijven werken met model waarbij je per woord betaald. Voor een eenvoudige tekst moet je dan denken aan een tarief vanaf €0.025 cent per woord. Voor een tekst van 300 woorden betaal je dan €7,50 (ex BTW). Voor hogere kwaliteit tekst kunnen de kosten per woord variëren van €0,07 tot €0,15 cent per woord.

Andere bedrijven werken in de vorm van een abonnement waarbij je een x-aantal teksten per maand ontvangt. Besluit je te gaan werken met een SEO tekstschrijver? dan zul je in de meeste gevallen een uurtarief betalen dia varieert tussen de €50 en €120 exclusief BTW per uur.

Als het om kosten gaat geldt dat je krijgt waarvoor je betaald. Sta je morgen bovenaan in Google met een tekst van 300 woorden waarvoor je €7,50 hebt betaald? Waarschijnlijk niet. Maar deze teksten kunnen wel weer heel goed gebruikt worden voor linkbuilding.

Wil je een SEO tekst laten schrijven waarmee je echt kunt scoren in Google? Start dan een samenwerking met een SEO tekstschrijver. Hiervoor betaal je meer, maar mag je ook meer resultaat verwachten.

Soorten bedrijven waarbij je content kunt inkopen en teksten kunt laten schrijven

Je kunt op verschillende manieren SEO teksten laten schrijven en inkopen. In de markt zijn verschillende bedrijven actief die allemaal hun eigen businessmodel hebben. Wat past het beste bij jou? Dat is compleet afhankelijk van de situatie. Wil je snel een paar eenvoudige blogs laten schrijven? Dan kan een goedkope tekstschrijver via Fiverr, een goedkope tekst voor €0.025 per woord of zelf een AI geschreven tekst voldoende zijn. Op deze pagina vind je een compleet overzicht van tools voor AI (artificial intelligence) content productie en bedrijven waar je goedkope SEO teksten kunt laten schrijven.

Wil je de missie en visie van je onderneming op papier laten zetten? Dan wil je kunnen kiezen uit verschillende SEO tekstschrijvers en bepalen welke tekstschrijver het beste bij jou past. Hiervoor is een online platform geschikt om tekstschrijvers met elkaar te vergelijken. Op deze pagina vind je een compleet aanbod van online platforms waar je in contact kunt komen tekstschrijvers.

Verschillende manieren om SEO teksten te laten schrijven

  • Teksten laten schrijven door een bedrijf
  • Tools voor het produceren van teksten op basis van AI (artificial intelligence)
  • Online platformen om in contact te komen met tekstschrijvers

Een overzicht van bedrijven waar je SEO teksten kunt laten schrijven

Een overzicht van bedrijven waarbij je teksten kunt bestellen. Vaak bieden ze meerdere teksten aan zoals categorie teksten voor een webshop, blogs, e-mail teksten en linkbuilding teksten. Bij de meeste bedrijven betaal een vast tarief per woord en kun je kiezen tussen verschillende kwaliteitslevels. 

tekstenkoning

Tekstenkoning.nl is een bedrijf waar je verschillende soorten teksten kunt inkopen (blogs, linkbuilding teksten, landingspagina’s etc.). Je kunt kiezen voor verschillende kwaliteiten. De goedkoopste optie is 2,5 cent per woord.

whitepress

Via Whitepress.com kun je zowel teksten laten schrijven als artikelen laten publiceren. Een basis artikel kost €16, bevat rond de 400 woorden en heeft een levertijd van 3 dagen.

decontentbanknl

decontentbank.nl biedt verschillende diensten aan. Waaronder een bestaande tekst redigeren, teksten vertalen en SEO teksten schrijven. Het tarief een standaard tekst begint bij €0.03 per woord.

writgo

Writgo.nl is een bedrijf met een brede dienstverlening. Je kunt via Writgo.nl verschillende teksten laten schrijven, zoekwoorden onderzoek laten doen, een content plan laten maken en content abonnement afsluiten.

Tools om teksten te schrijven op basis van AI

Het produceren van teksten op basis van AI kan een oplossing zijn om snel en efficiënt teksten te producten. Je begint zelf met typen en de tekst wordt op basis van AI aangevuld door de tool. De kwaliteit is wisselend en het vergt ook enige oefening voordat je de tool optimaal kunt gebruiken. Bekijk altijd even het aanbod van AppSumo. Daar kun je altijd kiezen voor zeer voordelige lifetime deals.

wordhero ai content

WordHero AI is een online tool die jou helpt om op basis van AI teksten te maken. Dé perfecte manier om snel en efficiënt teksten te produceren. Deze tool heeft vaak een lifetime deal op Appsumo beschikbaar.

appsumo

AppSumo is een platform waar je aantrekkelijke deals kunt vinden voor software, tools en apps. Op AppSumo zijn altijd goede deals voor AI content tools beschikbaar!

bramework e1644927856512

Bramework is een writers assistent op basis van AI. Met Bramework creëer je in een handomdraai teksten en blogs. Op Appsumo is vaak een goede deal voor Bramework te vinden.

bramework e1644927856512

Bramework is een writers assistent op basis van AI. Met Bramework creëer je in een handomdraai teksten en blogs. Op Appsumo is vaak een goede deal voor Bramework te vinden.

Online platformen waar je SEO tekstschrijvers kunt vinden

Via verschillende online platformen kun je als opdrachtgever in contact komen met freelancers. Het grote voordeel is dat je zelf kunt beoordelen of een tekstschrijver goed bij je past. Het aanbod is vaak breed en door de reviews krijg je een goed beeld van de kwaliteit.

fiverr

Fiverr is wereldwijd één van de grootste platformen waar opdrachtgevers en freelancers elkaar kunnen vinden. De keuze is erg breed en prijzen variëren van spotgoedkoop tot extreem duur.

upwork

Vergelijkbaar met Fiverr alleen heeft Upwork een iets betrouwbaarden imago. Groot aanbod SEO tekstschrijvers binnen Nederland.

copyrobin

Copyrobin.nl is een Nederlands bedrijf en werkt samen met 300+ tekstschrijvers. Je wordt gekoppeld aan een vaste tekstschrijver en ontvangt dan maandelijks teksten in abonnementsvorm.

upwork

Vergelijkbaar met Fiverr alleen heeft Upwork een iets betrouwbaarden imago. Groot aanbod SEO tekstschrijvers binnen Nederland.

Veel gestelde vragen over SEO teksten laten schrijven

In de meeste gevallen fungeert de tekstschrijver als ghostwriter. Dat betekend dat jij als opdrachtgever eigenaar wordt van de tekst en deze ook onder je eigen naam kunt publiceren. Het is wel handig om dit vooraf met de tekstschrijver te bespreken.

Dat verschilt per aanbieder. Sommige bedrijven bieden dit wel aan. Wanneer je een samenwerking aangaat met een tekstschrijver, is het gebruikelijk om vooraf een proefopdracht te laten uitvoeren. Zo’n proefopdracht bevat meestal rond de 400 woorden.

Het is heel gebruikelijk om te vragen om een proefopdracht. De tekstschrijver levert dan een tekst aan zodat je kunt beoordelen of de stijl bij je past! Probeer vooraf ook duidelijk te bepalen waar de stijl aan moet voldoen en wie de doelgroep is.